Elektrische fietsen

Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, elektrische fietsen. Door middel van een motortje heb je ondersteuning tijdens het trappen en het gevoel van…

"Altijd Wind Mee Hebben"

Het is een heerlijke fiets die je niet alleen tijdens toertochten kan gebruiken maar ook prima is om naar de stad of het werk te fietsen. Inmiddels bieden vele fietsenstallingen de mogelijkheid om je accu op te laden tijdens het winkelen. Een elektrische fiets kopen is niet goedkoop en daarom helpen wij u graag een stukje op weg. Waar moet je op letten als je een elektrische fiets gaat kopen? Hoe lang kan je op een accu fietsen? Kiest u een elektrische fiets met de motor in het voorwiel, achterwiel of juist in het midden?

Kom eens langs in de winkel, wij adviseren u graag, beantwoorden al u vragen en u bent van harte welkom om verschillende fietsen uit te proberen.

Wij hebben van vrijwel alle merken altijd een showroom model in de winkel staan om te bekijken en eventueel uit te proberen.

Het aantal elektrische fietsen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Een accu van een elektrische fiets is een grote batterij en net als met gewone batterijen willen we die graag recyclen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Om afgedankte accu’s veilig in te kunnen nemen en te recyclen geldt er vanaf 1 januari 2014 landelijk een recyclingsbijdrage per elektrische fiets/accu. Het initiatief voor de introductie van de recyclingsbijdrage is genomen door de branchevereniging voor fietsen (Bovag) op verzoek van de overheid. Hiermee draagt de fietsenbranche dus ook bij aan het goed verwerken van elektronische apparatuur.

De recyclingsbijdrage is een vast bedrag per e-bike accu, onafhankelijk van; de fietsprijs, het accu type en het motor type. De verwijderingsbijdrage mag niet in de prijs verrekend worden en rekenen wij dus apart af.