Racefiets

Een racefiets is geschikt voor toeren op de weg of als u wedstrijden wilt gaan fietsen. Er zit wel een verschil in benadering tussen racefietsen voor toerders en voor wedstrijdrenners. Racefietsen hebben altijd wielen met een diameter van 28 inch. Het frame is erg licht en wordt gemaakt van staal, aluminium of carbon. Bij de trappers zitten twee of drie tandwielen en achter kunnen er 9, 10 of soms zelfs 11 zitten.

Licht & gebouwd voor snelheid

De eerste dingen waar je op moet letten zijn de framemaat en de groep die op de fiets ligt. De juiste framemaat zorgt ervoor dat de fiets niet te groot of te klein is zodat je er goed op zit zonder last te krijgen van je rug of benen. Wij adviseren u graag bij de keuze van de juiste framemaat.

De groep is een duur woord voor een aantal bij elkaar passende onderdelen zoals de ketting, tandwielen, remmen en je versnellingen (het schakelsysteem ). Omdat je de groep tijdens het fietsen voortdurend gebruikt is het belangrijk dat dit goed functioneert. De meest gebruikelijke merken zijn Shimano en Campagnolo. Deze merken leveren verschillende groepen met voldoende kwaliteit.

Wij hebben van vrijwel alle merken altijd een showroom model in de winkel staan om te bekijken en eventueel uit te proberen.